Nordjysk Open 2010

Bedømmelsen er igang

Fuglene blir flyttet frem og tilbake for finne den beste

Dommeren studerer fuglene

Her har han bestemt seg

Her er noen av fuglene på reolen for bedømmelse

Her er og noen fugler på reolen for bedømmelse

Man blir sliten av å følge med på bedømmelsen

Her er reolene

Vi var blitt så godt kjent med våre danske venner på Nord Jylland at vi bestemte oss for å reise ned på deres utstilling Nordjysk Open 12.06.2010. Oss det er som vanlig Kjell Olsen, Tor Even Graasvold og undertegnde. Turen ble lagt opp delt, da Tor Even med frue reiste med ferje fra Larvik, mens jeg og Kjell tok ferje fra Stavanger fredagskveld med ankommst Hirshals lørdagmorgen kl 08.00. Turen gikk derfra direkte til utstillingslokale Vester Hassing Skole, der vi ble godt mottatt. Her møte vi og Tor Even som hadde overnattet i Mariager. Før bedømmelsen ble det servert dansk morgenmad (ferske rundstykker med deiligt dansk pålegg med en liten dansk snaps til). Deretter startet bedømmelsen med tysk dommer, er litt usikker på hva han heter men jeg mener å huske at han het Detlef Hinrich. Bedømmelsen var det ingenting å si på da fuglen som vant også vant DUK sin utstilling på høsten. Det var meget høy kvalitet på fuglene var vi enige da vi etter bedømmelsen kunne gå rundt å ta fuglene nærmere i øyesyn. Etter å ha studert fuglene var det tid for mer mat, dansk frokost (store danske smørbrød) og lotteri før utstillingen var over. Vi fikk det da travelt med å reise videre da Kjell hadde kjøp Erik Andsager sine bur, Erik bodde helt nede i Rødding så vart en lang tur ned ditt. Vi kom da tilslutt fram og fikk med nød og nippe plass til alle burene Kjell hadde kjøp i bilene til Tor Even og Kjell, heldigvis har dei god plass i bilene begge to. Tor Even reiste deretter opp til Mariager der hans frue var og der jeg og Kjell og skulle overnatte. Men først måtte jeg og Kjell en tur til Viborg for å hente noen fugler hos H.C. Ødegård som skulle importeres for venner av oss. Det ble sent før vi kom oss derifra og vi var vel ikke i Mariager før nærmere kl 02.00 på natta. Neste dag var det tidlig opp fordi jeg og Kjell skulle ta ferje fra Hirshals kl 12.00 og måtte være i Hirshals kl 11.00. Det viser seg da at ferja er 3 timer forsinket og vi kommer ikke avgårde før kl 15.00. Det førte til at vi ikke var i Stavanger før kl 03.00 natt til mandag. Da skulle fugler fortolles før vi kunne sette kursen for Haugalandet, ankomst leiligheten i Haugesund kl 06.15. Du kan med andre ord si at det vart en veldig lang tur hjem. Hjemme i Sauda kl 17.00 mandag ettermiddag.
Vi har alle tre meld oss inn i DUK Krets 7. som er kretsen til våre venner på Nord Jylland, det bare så synd av våre lover forbyr oss å frakte fugler over landegrensene slik at vi ikke får stille ut fugler i utlandet.

Nyeste kommentarer

04.03 | 20:34

Hei!
Ta kontakt med Hans Jørgen Mathisen som er formann i Norsk Undulat Klubb han bor i Fredrikstad og han kan helt sikkert hjelpe deg.
Mvh
Kjell Steinar

04.03 | 06:02

hei din side er flott... jeg ønsker meg utstill.undulat 5uker gutt normal-grønn.kan du hjelpe meg. jeg bor i SKI og kan hente i hele Østlands-området mvh

27.12 | 12:55

Hej Tor

Har du Antrasit du vil sælge?

24.04 | 15:07

Så kul hjemmeside